lauantaina, lokakuuta 18, 2008

Lihakseton lähti punnertamaan

Löysin netin syövereistä seuraavanlaisen lontoonkielisen sivuston: one hundred push ups. Nimensä mukaisesti saitilla on valmiiksi laadittu kuuden viikon ohjelma, jota seuraamalla kenen tahansa pitäisi pystyä vääntämään sata punnerrusta putkeen - ellei nyt ihan kuuden viikon päästä, niin ainakin joskus tulevaisuudessa.

Tää saitti osui hyvään saumaan, vaikka mulla ei ole koskaan ollut mitään tarvetta paisuttaa mun egoa minkään valtakunnan urheilusuorituksilla. Mutta katsokaas kun ois kiva omistaa lihakset. Tällä hetkellä painoni koostuu pelkistä luista ja läskeistä. Kylläkyllä, kaikkien lääketieteen ja anatomian oppien vastaisesti liikutan luitani ihan vaan pelkillä läskeillä. Tämän väitteen tueksi voin esittää sen faktan, että kykenen tällä hetkellä vääntämään miesten punnerruksia kokonaisen yhden kappaleen. Olisi kivaa kyetä vähän vaikuttavampaan suoritukseen.

Looginen ratkaisu voiman hankintaan ja lihasmassan kasvattamiseen olisi tietysti punttisali, mutta minähän en ihmisten ilmoilla urheile! Koko sali on kuitenkin täynnä jotain 120-kiloisia bodareita, jotka nauravat mut ulos koko paikasta viimeistään siinä vaiheessa, kun jään jumiin johonkin laitteeseen, jota en osaa käyttää.

Jonakin päivänä uskaltaudun kyllä punttikselle, joojoo, mutta haluaisin ensin hankkia edes vähän voimaa ihan näin kotosalla. Ongelma on vain siinä, että mulla pitäisi olla joku järkevä harjoitusohjelma. Muuten on vaarana, että koko touhu muuttuu vain joksikin satunnaiseksi sinnepäin-heilutteluksi, jossa ei tapahdu minkään valtakunnan kehitystä mihinkään.

Alussa mainitulta punnerrussaitilta löytyi ratkaisu ongelmaani: valmiiksi laadittu ohjelma, jota voi helposti seurata kotioloissa ja jota noudattamalla pitäisi tapahtua kehitystä. Mikä parasta, ohjelmia löytyy jokaiselle tasolle, myös meille lihaksettomille. Suosittelen lämpimästi vilkaisemaan ko. sivustoa. Ei punnertamalla nyt mitään muskeleita hankita, tiedän, mutta punnerrus on ihan hyvä peruskuntoharjoitus, jolla voi hankkia voimaa ja kestävyyttä.

Tällä hetkellä on takana ohjelman mukaiset ensimmäisen viikon harjoitukset. Tyttöpunnerruksia kevyimmällä tasolla, jeejee, mutta aloitinpahan kuitenkin. Valkkasin siis treenipäiviksi Ti-To-La. Toistaiseksi ohjelma vaikuttaa vähän turhankin kevyeltä, mutta saa nähdä, miten ensi viikko lähtee käyntiin.

Ehkä jonain päivänä pystyn vääntämään ne huikeat kaksi miesten punnerrusta!

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com