sunnuntaina, lokakuuta 19, 2008

Nyt pantiin Poika pulputtamaan!

Minä ja Miespuolinen pantiin tänään Poika tilaukseen. Eiei mitään oikeaa poikaa! Yksikään sielu ei ole voinut hankkia missään edellisessä elämässä niin paljon pahaa karmaa, että ansaitsisi tällaiset vanhemmat.

Tuntemattoman sotilaansa lukeneet oivaltanevat, tai todennäköisesti eivät, että termi Poika viittaa korkeimman omakätisesti käymisteitse valmistettuun juomaan. Tosin meillä ei ole mitään kiljua tulossa, ehei, pois se meistä. Tämä on ihan oikeaa kotiviiniä. Siinä on sentään seassa oikein aitoja sitruunoita ja rusinoita. Tuntemattoman sotilaan inspiroimana kutsun kuitenkin viinipönikkäämme Pojaksi.

Viinisatsi, jonka tänään panimme pulputtamaan, on kolmas kokeiluerämme. Tästä tulee vain n. 8 litraa, eli viini valmistetaan ihan tavallisessa muoviämpärissä. Satsit ovat tarkoituksella pieniä, koska olemme sen verran aloittelijoita tässä, että emme viitsi pilata 25 litraa viiniä vain tuotekehityksen nimissä. Alkuperäinen viiniresepti, jota itse hiukan tuunailimme, on erään kaverimme kehittämä. Kyseinen kaveri venyttää senttejä ansiokkaasti valmistamalla päihteensäkin itse halvoista raaka-aineista.


Mitään jumalten nektaria meidän tuotoksesta ei kannata odottaa, mutta itse tehdyksi litkuksi siitä tulee todennäköisesti ihan hyvää. Aikaisempien maistelujen pohjalta voin laatia meidän Pojasta oikein virallisen kuvauksenkin:

Makea, väkevä viini (15-18%), joka muistuttaa läheisesti, mutta ei silti lainkaan, vappusimaa. Valmistuksessa on kunnioitettu aitoja amatööriperinteitä, minkä huomaa viinin makua piristävästä kiljun häivähdyksestä. Edullisten raaka-aineidensa ja kirjaimellisesti mukiinmenevän makunsa ansiosta viini soveltuu erityisen hyvin teekkareille ympärivuotiseen vapun viettoon.


Tiedostan toki, että kilj... kotiviiniin pätee sama periaate kuin lapsiin ja pieruihin: kukaan ei tykkää kuin omistaan. Oma tuotos maistuu aina suhteettoman hyvältä verrattuna sen todelliseen laatuun. Olemme kuitenkin Miespuolisen kanssa arvioineet reseptiä myös objektiivisesti. Olemme katsokaas maistelleet myös kaverimme tekemää viiniä. Sekin maistui ihan hyvältä ja riittävän ei-kiljulta, vaikka ei ollutkaan oma tuotos.

Jaa miten tämä viinin valmistus edistää meikäläisen terveysprojektia? No tuota. Alkoholimenot pienenevät, jolloin mulle jää enemmän rahaa laadukkaaseen, terveelliseen ruokaan...

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com